Ga direct naar


Verzekeringen

Gratis Risicoscan
ADN Risk biedt ADN-leden de Risicoscan gratis aan. Deze scan geeft inzicht in de risico’s binnen de onderneming. Je kunt dan denken aan brandveiligheid, inbraakbeveiliging, RI&E, BHV en algemene risico’s voor de ondernemer, zijn bedrijf en het personeel.

De ervaring leert ons dat veel ondernemers ervan overtuigd zijn dat alles goed geregeld is maar dat ze nog behoorlijk wat risico’s over het hoofd zien. Dat is niet zo gek want er is specialistische kennis nodig om deze risico’s in kaart te brengen.

Even schrikken
Dat is ook de ervaring van een groentespecialist uit de buurt van Zwolle. “Het zet je weer op scherp”, was zijn reactie. “Ik kreeg via ADN de gratis risicoscan aangeboden en dacht, waarom niet. Op zich had ik het idee dat ik alles wel op orde had maar het kan geen kwaad om het nog eens door een ander goed na te laten kijken”. Dat bleek niet onverstandig! “Tijdens de scan kwam ik erachter dat ik mijn opslag helemaal niet verzekerd had. Ook was er het een en ander mis met de brandbeveiliging. De adviseur legde uit dat een verzekeringsmaatschappij kan besluiten niet uit te keren bij schade als dat niet in orde is. Dat was best even schrikken”.

Aandacht voor de ondernemer
Verder bleek dat deze ondernemer niets voor zichzelf had geregeld. “Ik vond het altijd veel te duur om wat voor mijzelf te regelen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat dat iets is wat ik heel lang voor me uit heb geschoven. De adviseur kon mij heel duidelijk uitleggen hoe het zit en wat de mogelijkheden zijn voor arbeidsongeschiktheid en pensioen. Ik heb hem gevraagd dat ook verder voor me te regelen.”

Nuttige informatie
Al met al was het bezoek absoluut zinvol. En heeft de ondernemer meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het een en ander uitgelegd te krijgen. “Ik ben van plan om personeel in dienst te nemen en had geen idee wat daarbij komt kijken. Ik heb een duidelijke uitleg gekregen over mijn verplichtingen als werkgever en wat ik van mijn werknemers mag verwachten. Ook weet ik nu met welke wetten en regelingen ik te maken krijg. Zo’n verhaal zou iedereen die personeel in dienst neemt eerst moeten horen. Je hebt anders geen idee waar je aan begint”.

Contact
Voor een gratis risicoscan en verder uitgebreide informatie over ADN Risk, klik hier.