Ga direct naar


ADN studieclubs

Stap in een ADN Studieclub en word een ster!
Van elkaar, met elkaar en door elkaar leren en verbeteren. Dit met professionele ondersteuning vanuit ADN. Na een proef met twee groepen te hebben gedaan, weten we het nu echt zeker. Deelname binnen een studieclub van ADN maakt je een betere ondernemer. Een betere ondernemer met als resultaat dat jouw bedrijf verbetert. Dit betekent uiteindelijk ook een verbetering van het rendement en is dat niet hetgeen waar we het allemaal voor doen? Buiten het feit dat we natuurlijk een fantastisch vak hebben! En met ingang van 2017 koppelen we dit aan Groenteman met Ster. Ons doel hierbij: een land vol AGF Sterren!

Voordelen Studieclub en Groenteman met Ster
In Nederland is in 2017 in 7 plaatsen gestart met ADN Studieclubs. Je kunt je aanmelden voor deelname in 2018. Deelname aan de Studieclub kan in combinatie met deelname aan Groenteman met Ster, maar er kan ook los op worden ingeschreven.  Per studieclub kunnen minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers meedoen. We stellen het PRODUCT CENTRAAL met als uitgangspunt ONDERSCHEIDEND VERMOGEN. Daarnaast komen op maat en op ieders niveau de onderdelen van Groenteman met Ster aan de orde. Natuurlijk kan een groep zelf ook onderwerpen aandragen. In principe ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Kortom, een studieclub heeft ontzettend veel mogelijkheden: het biedt je een kijkje in de keuken van je collega’s, terwijl je samen leert, elkaar inspireert en er ook nog sterker van wordt.

Groenteman Daniël Pijnenburg, De Blauwe Bes in Oosterhout (deelnemer Groenteman met Ster 2016 bekroond met één ster)
“Een van de leuke dingen aan deelname Groenteman met Ster is dat je met andere deelnemers in contact raakt. Alleen al door met elkaar te praten over je bedrijf en bedrijfsvoering, help je elkaar verder. Soms zijn er dingen waarvan blijkt dat je die veel eenvoudiger kunt doen.”

Als alle schakels goed op elkaar aansluiten, levert dit je ook nog eens als kers op de taart één of meerdere sterren op. Een studieclub is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Vanuit ADN wordt er voor professionele en deskundige ondersteuning gezorgd. Maar ieders inbreng is essentieel om een studieclub tot een succes te maken.

Noor Wijn, vakjury Groenteman met Ster - meting 'voorkant'
Volgens Noor gaat het bij de voorkant van een bedrijf om vier zaken: product –klant – communicatie en inrichting. Als je deze zaken goed op elkaar hebt afgestemd, zorg je voor een goede winkelbeleving. Noor kijkt bij haar winkelbezoeken door de ogen van de consument: “De eerste indruk is je visitekaartje en o-zo belangrijk. De klant moet namelijk wel uitgenodigd worden om de winkel in te gaan!” Haar advies: “Ga je winkel uit en probeer deze met andere ogen, als eerste van buiten, te bekijken. Het zijn meestal kleine dingen die je kunt aanpassen, waardoor alles een heel andere aanblik krijgt.

Programma
De Studieclubs worden georganiseerd en begeleid door ADN. Dit gebeurt in samenwerking met SVO Vakopleiding Food. De Studieclubs richten zich op het ondernemerschap in zijn totaliteit, maar met name staat het product centraal en het onderscheidend vermogen van de groenteman. In het maken van onderscheid, ten opzichte van de supermarkt, liggen namelijk de kansen. Samen wordt de handschoen opgepakt om hier een sterke vuist tegen te maken. Daarnaast is er volop ruimte voor verdieping op alle mogelijke onderwerpen. Tussen de bijeenkomsten door, is er deskundige, individuele begeleiding op maat mogelijk.

Deelnamekosten
Deelname aan de verkiezing Groenteman met Ster 2018 staat open voor alle groentespeciaalzaken in Nederland. Deelname aan de ADN is bij deelname aan Groenteman met Ster geheel gratis. Doe je alleen mee met de Studieclubs, dan zijn de kosten voor deelname € 273,-. ADN leden krijgen een korting van €75,- op dit tarief en betalen dus € 198,- ex btw. Je kunt kiezen uit deelname op de volgende 7 locaties:
- Rijswijk
- Best
- Houten
- Heerhugowaard
- Almelo
- Zwolle
- Groningen

Inschrijving verkiezing Groenteman met Ster
Je kunt je tot uiterlijk 25 februari 2018 inschrijven op de website www.groentemanmetster.nl. Je geeft je hier op voor deelname aan de verkiezing Groenteman met Ster. Ook kun je hierbij aangeven of je aan een ADN Studieclub mee wilt doen.

Inschrijving ADN Studieclub
Voor inschrijving van de Studieclub kun je een mailtje sturen aan: info@agfdetailhandel.nl of bel naar (070) 351 21 06.

Meer informatie
Heb je twijfel, om wat voor reden dan ook, leg je vragen bij ons neer. Of misschien beter; neem contact op met één van de deelnemers van 2017. We zijn ervan overtuigd dat de twijfel wordt weggenomen. Met jouw deelname aan Groenteman met Ster en/of ADN Studieclub kun je alleen maar winnen!