Ga direct naar


Start van de winkel

De laatste jaren zijn de regels voor het starten van een eigen bedrijf een stuk eenvoudiger en doeltreffender geworden. Voor verschillende branches zijn geen vestigingsvergunning, vakdiploma's en vestigingsdiploma's meer nodig.

Hierdoor wordt de drempel om een eigen bedrijf te beginnen kleiner. Kun je dan als startende ondernemer zo maar een willekeurig bedrijf beginnen? Het antwoord hierop is nee! Ook al heb je bijna geen papieren meer nodig, als brancheorganisatie raden wij je zeker niet aan om zomaar zonder enige specifieke kennis van zaken een groentewinkel op te starten. De kans dat je bedrijf slaagt, neemt alleen maar toe als je vooraf goede plannen heeft gemaakt. Voordat je van start gaat met een eigen bedrijf is het verstandig om informatie in te winnen bij de Kamer van Koophandel en/of de branchevereniging.

Kijk ook op deze website voor cijfers en en feiten in de branche, klik hier.

Cursussen
SVO Vakopleiding Food biedt voldoende cursusmogelijkheden op het gebied van ondernemersvaardigheden en productkennis, die je de kans bieden om goed voorbereid je droom werkelijkheid te laten worden. Er worden ook voldoende cursussen aangeboden om je (toekomstige) personeel deskundig en enthousiast hun werk te kunnen laten doen. Op bepaalde opleidingen wordt subsidie verstrekt.
Kllik hier voor meer informatie over het cursusaanbod van SVO.