Ga direct naar


Allergenentool

Allergenentool

Bureau de Wit biedt ADN leden een zeer gebruiksvriendelijke tool waarmee je uitstekend kunt gaan voldoen aan de nieuwe allergenen regelgeving. Met korting voor leden van ADN!

De allergenentool heeft als basis jouw gebruikte ingrediënten en gerechten. Om gerechten te kunnen samenstellen (aan de hand van je recepturen), dien je eerst de te gebruiken of gebruikte ingrediënten in jouw magazijn te plaatsen. Dit kan eenvoudig door te zoeken in de database van PSinFoodservice. Hier hebben veel leveranciers namelijk hun producten in ingevoerd. Je kunt ook een product op eenvoudige wijze zelf toevoegen. Wanneer het magazijn is gevuld met jouw ingrediënten, dan kun je middels jouw receptuur de eindproducten aanmaken (Mijn Menukaart). Een eindproduct kan tevens dienen als een grondstof (bijvoorbeeld als onderdeel van een samengesteld menu).

Overzicht van allergenen
Wanneer de eindproducten zijn aangemaakt, kun je met één druk op de knop zien welke allergenen in een eindproduct aanwezig zijn. Tevens zal een recept en bereidingswijze zichtbaar worden. Per ingrediënt is inzichtelijk welke allergenen het bevat. Voor ieder ingrediënt en eindproduct wordt middels een icoontje direct duidelijk of het product een allergeen bevat of niet (AL).

Klik hier om het introductiefilmpje van deze tool te bekijken.

Plicht tot informatieverstrekking
Zo kun je dus altijd aan klanten met 100% zekerheid vertellen of, en zo ja welke, allergenen in bepaalde producten of samengestelde gerechten zitten. Dit mag bij alle dagverse en niet-verpakte producten als zodanig worden meegedeeld en hoeft dus niet op een etiket te staan. Mits je duidelijk in jouw winkel aangeeft dat men voor informatie over allergenen zich tot een medewerker kan richten. Verpak je producten voor langere tijd dan één dag, dan dien je wel op je etiket aan te geven, vetgedrukt, welke allergenen erin zitten.

Up-to-date
Door de koppeling aan de database van PSinFoodservice zijn jouw geïmporteerde gegevens altijd up-to-date; verandert de producent een samenstelling dan worden de wijzigingen doorgevoerd in de allergenentool.

Overzicht
Je kunt zowel een overzicht van uw ingrediënten printen (de inhoud van jouw magazijn) als een overzicht van al je eindproducten. Het is tevens mogelijk om per eindproduct een receptkaart uit te printen. Je krijgt dan alle informatie van een eindproduct op één pagina.

Aanschaf met korting
Ga om deze tool aan te schaffen naar www.allergenentool.nl en meld je aan. Vul je lidnummer in onder 'Lidnummer Koninklijke Horeca Nederland'. Wij checken je lidmaatschap, zodat deze tool jou niet € 75,-, maar € 65,- kost!