Ga direct naar


BTW verhoging laag tarief

Foto nieuws 23dinsdag 10 oktober 2017 14:03

Vanmiddag werd bekend dat het nieuwe kabinet en daarmee de voorgenomen verhoging van het lage BTW tarief definitief doorgang gaat vinden. Tijd voor een noodkreet richting het ministerie van Financiën.

Directeur van ADN Mark Heemskerk benaderde de minister met het vriendelijke, doch dringende verzoek zich nogmaals te buigen over dit besluit. Een aantal fragmenten: 

"Onze ondernemers en teams van medewerkers door het land heen verkopen nog eerlijke, gezonde, mooie en verantwoorde producten. Die verkoop gaat nog langs de persoonlijke weg. De consument koopt in onze winkels omdat ze vertrouwen heeft in het product en in de personen die er werkzaam zijn. De groentewinkel verkoopt dus niet alleen gezondheid, maar een hele beleving en soms zelfs levensstijl.

Wij leveren de laatste jaren enorme inspanningen om de kennis over (gezonde) voeding over te brengen op de werkvloer van de groentewinkels, we zijn ware ambassadeurs van gezond eten! De huidige consument is zoekende naar deze eerlijk informatie en eerlijk voeding. Dit alles om uiteindelijk gezonder te kunnen gaan leven.

Wat zou het zonde zijn wanneer we weer worden teruggeworpen in deze ontwikkeling, vanwege het feit dat onze producten weer duurder moeten worden. Zou het niet veel logischer zijn om onze producten: verse groenten en fruit en alles wat daar bij hoort (salades, smoothies en meer verantwoorde voeding) vrij te stellen van BTW. Gewoon helemaal geen kostenverhogende factor om te zorgen dat we juist deze voeding stimuleren. Zou het niet veel logischer zijn wanneer alle schadelijke producten (en daar kunnen we vast samen een hele lijst van opstellen) onder het hoge BTW tarief te brengen, of zelfs nog een hoger BTW tarief (accijns bijvoorbeeld)?

Volgens mij is het niet moeilijk om te bedenken hoeveel geld we gaan besparen als de bevolking / consument gezondere voeding gaat nuttigen. Wat zou het fantastisch zijn als we het overgewicht terug kunnen brengen? Als we eindelijk eens gaan bereiken dat iedereen daadwerkelijk 200 (250!) gram groenten en 2 stuks fruit gaat eten op een dag. Dit doorgevoerd op alle (basis)scholen en alle huishoudens. Een streven dat al lang bestaat, maar dat we met een verhoging van de BTW op deze producten zeker niet positief gaan stimuleren. Onze ambassadeurs moeten hun werk kunnen blijven doen!"

We houden jullie natuurlijk op de hoogte...

Labels

« Terug

Overig nieuws > 2017

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari


Word ook vriend van ADN

Ondersteun de groenteman en stap in ons vriendenteam. Meer info klik hier

Risico Inventarisatie en Evaluatie


Jaaragenda AGF

Groenteman met Ster

Volg ons op: