Ga direct naar


Bewust ondernemen

Energiebesparing, werken volgens de hygiënecode en milieubewust ondernemen leveren niet alleen een besparing op, maar zorgen ook voor een gezond en fris imago. Hygiënisch werken en daarbij rekening houdend met het milieu werkt een stuk lekkerder. En je voldoet ook nog eens aan de regels.

Op het eerste gezicht lijkt de AGF branche geen directe veroorzaker te zijn van grote milieuproblemen. Toch gaat de uitoefening van je vak gepaard met verschillende vormen van milieubelasting. Denk maar eens aan het gebruik van verpakkingen in je winkel en het gebruik van elektriciteit. De zorg voor een gezond milieu is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook vaak een stuk voordeliger.

Wat te denken van bijvoorbeeld kostenbesparing die samenhangt met energiezuinig gedrag in je winkel of de kosten die je kunt besparen wanneer je zuinig omspringt met verpakkingen. De eigentijdse groenteman is zich hiervan bewust, maar doe jij er ook genoeg aan? Zijn er mogelijkheden om een positievere bijdrage aan het milieu te leveren? En zeg nou zelf, met enige bewustwording is het toch geen onmogelijk streven? Het mes snijdt aan twee kanten: je draagt bij aan een beter milieu én je bespaart op de kosten!